четвъртък, 2 август 2012 г.

Популярни туристически дестинации в Хонг Конг

Градът, който никога не спи, винаги зает и винаги светъл.Хонг Конг е известен с нощния си живот, множеството места за пазаруване и огромния брой забавления.

Най-доброто време за посещение на Хонк Конг
Преди да разкрием най-страхотните места в Хонг Конг, вижте някои полезни съвети за времето там.

-Ако търсите по-топло и слънчево време, най-добрия период за посещение ще бъде през месец октомври до декември.
-При интерес към по-прохладно, но не студено време, то месеците от януари до март са вашия точен избор.

Топ 10 на туристическите обекти в Хонг Конг

Виктория Харбър
До момента най-добрата туристическа дестинация за посещение в Хонг Конг е пристанището Виктория, което се слави с едни от най-красивите силуети в цял свят.Пристанището държи и световния рекорд на Гинес за най-дълго шоу за "светлина и звук".

Връх Виктория
Ако искате да разгледате града от високо и да се любувате на светлините през нощта, то правилното място е връх Виктория.От тук се разкрива прекрасна панорамна гледка, от където се вижда почти целия град, като гледката е неописуема.

Авеню на звездите
"Холивуд на Ориента" - доста често срещан израз за Хонг Конг.Това е улицата, посветена на всички големи японски творци, като тук се намира и голямата бронзова статуя на Брус Лий.

Wong Tai Sin Temple
Wong Tai Sin Temple е храм посветен на Уонг Чупинг, който е един от най-видните "даоисти", като за самия храм освен просветление се смята, че носи здраве и късмет.

Ocean Park
Определено едно от най-забавните неща, което може да направите в Хонг Конг.Тук се провеждат ежедневни "театрални постановки", които включват различни морски животни.

Златния площад "Bauhinia"
Парче от японската история се разкрива именно тук.Този площад е и един от най-емблематичните символи на града, където през нощта се разкрива прекрасно светлинно шоу.

Музеят на мадам Тюсо
Музеят на мадам Тюсо е страхотно място.Тук се съхраняват восъчни статуи на световно известни личности като Махатма Ганди, Мерилин Монро и сър Алфред Хичкок.

Манастира По Лин
За да стигнете до това вълшебно място може да избирате от пешеходен преход или лифт.Тук се намира и бронзовата статуя на "Тиен Тан Буда", която е символ на будизма.

Плажове и паркове
Въпреки, че Хонг Конг е бързоразвиващ се мегаполис, тук има изобилие от зелени зони с тучно зелени гори, както и прекрасни златни плажове.Най-добрият плаж тук е "Izbiat Bay" - красив закътан плаж, с чисти и бистри води, които се разпростират на километри.

Това са само част от въможностите, които Хонг Конг може да ви предложи.От вас единствено се изисква да отидете до този прекрасен град и да си прекарате страхотно.

1 коментар: